Wat kun je verwachten als je mee gaat met d'RobUit?

Bij d'RobUit kun je voor van alles terecht; wandeltochten, trektochten, survival, bushcraft, trekking, bivak en hiking.

 

De wandeltochten, workshops en weekenden van d'RobUit zijn écht in het bos, niet op eigen terrein of camping. Er is ook geen strak vaststaand programma of wandelroute. Dit maakt mee gaan met d'RobUit tot een unieke en onvergetelijke ervaring! 

Door samen op ontdekkingsreis te gaan leren de kinderen meer over de natuur. Dit maakt dat ze een positieve ervaring opdoen met wat bijvoorbeeld eerder nog eng was. Hierdoor wordt de band met de natuur sterker en wordt bij de kinderen van binnenuit het gevoel van verantwoordelijkheid aangesproken waardoor zorg dragen voor de natuur normaal wordt. Dit is het zaadje dat geplant wordt om te zorgen dat de jongere generaties zullen gaan staan voor een leefbare wereld met het bewustzijn dat de mens en de natuur met alles wat daarin leeft, onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

 

De begeleiding

Als geen ander kan Rob voor de kinderen een sfeer neerzetten dat uitnodigt om op avontuur te gaan. Van het geijkte pad af, op zoek naar de beestjes die zich verscholen houden in het bos om verwonderd te raken van alle moois dat in het bos leeft. Er is aandacht voor de fantasie van de kinderen waardoor de tocht echt een ontdekkingsreis wordt die we samen ervaren.  Omdat de beleving verder gaat dan wat we met de zintuigen kunnen waarnemen, wordt er ook stilgestaan om echt te voelen en woorden te geven aan wat er in ze omgaat. Hoe fijn het bijvoorbeeld voelt om de zon op je gezicht te voelen schijnen of dat het toch wel spannend is als we verstoppertje spelen in de hei. 

Doordat er aandacht is voor het individu en de kinderen zich gezien voelen, zijn de juiste voorwaarden aanwezig waarin het kind zijn/haar grenzen zal durven verleggen. Dit alles gaat vanzelf. Of het nu lopen over een boomstam is of het oppakken van een insect, belangrijk is een succeservaring voor iedereen. Omdat ieder kind uniek is en de eigenheid van eenieder de groepsdynamiek beïnvloed, wordt in de begeleiding ten alle tijde gestreefd naar een gevoel van eenheid omdat iedereen erbij hoort.

 

Voorbereiding

Om te zorgen voor onbezorgde en onvergetelijke dagen zijn een aantal zaken nodig. Zo dient u zelf te zorgen voor geschikte kleding waarin de kinderen in het bos mogen ravotten en droog en warm blijven bij wat minder zonnig weer. Verder is een rugzakje ideaal om daarin mee te nemen wat de jonge avonturier mee wil nemen samen met evt minimale reservekleding.

d'RobUit


Hazenakkers 14

5271 HL St. Michielsgestel

06-23436017
info@drobuit.nl

KVK: 59506180

BTW: NL001749748B97

Share & like d'RobUit


Wij zijn aangesloten bij: